artikel

Inzicht in ondervoeding

Eten & Drinken

Ondanks dat ondervoeding in de zorg de afgelopen jaren flink is aangepakt blijft het een hardnekkig probleem.

Inzicht in ondervoeding

Ondervoeding is een probleem voor 15 tot 30 procent van ouderen met thuiszorg, 10 tot 15 procent van ouderen in verpleeghuizen en 15 tot 25 procent van de ziekenhuispatiënten, zo zei minister Schippers van VWS in 2015. In maart benadrukte de minister nog, als reactie op Kamervragen over ondervoeding, het belang van voeding vóór, tijdens en na behandeling van ziekte. Wat weten we nu eigenlijk over ondervoeding?

Download de whitepaper en lees meer over verschillende recente onderzoeken omtrent ondervoeding in de zorg, evenals mogelijke oplossingen voor het probleem.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels