artikel

Unieke koffiebeleving Tergooi met Coffee on Wheels

Eten & Drinken

Ziekenhuis Tergooi (Hilversum) biedt samen met koffieleverancier NESCAFÉ een unieke koffiebeleving aan patiënten in een groene, bosrijke omgeving.

Unieke koffiebeleving Tergooi met Coffee on Wheels

De rol van koffie buitenshuis is continue aan het veranderen. De zorg is hier een perfect voorbeeld van. Zo wordt een gratis kop koffie in de wachtkamer van een zorginstelling door 92% van de Nederlanders ervaren als een zeer gastvrij gebaar. Dit was voor ziekenhuis Tergooi dan ook de reden om met leverancier NESCAFÉ samen te werken aan een uniek initiatief.

Koffiemonitor onderzoek

Uit de uitkomsten van het jaarlijkse NESCAFÉ Koffiemonitor onderzoek onder 545 bezoekers aan zorginstellingen, blijkt dat goede koffie niet alleen op de werkvloer, maar ook in de wachtruimte van een zorginstelling een belangrijke rol speelt. Bijna twee derde van de respondenten in het onderzoek van koffieleverancier NESCAFÉ, onderdeel van levensmiddelenfabrikant Nestlé, geeft te kennen dat een kop koffie in de wachtruimte hen op hun gemak stelt.

Daarbij blijkt ook het aanbod van koffievariaties wenselijk. 41% geeft aan dat zij graag cappuccino of espresso zouden drinken bij een bezoek aan een zorginstelling. Bijna 50% van de respondenten zou de gratis kop koffie missen als deze niet zou worden aangeboden.

Gastvrijheid richting de bezoekers

“Een bezoek aan een ziekenhuis of zorginstelling, of dat nu voor je eigen gezondheid is of die van een familielid of vriend, kan wat onwennig zijn. Bezoekers van zorginstellingen geven aan dat een kopje koffie op dat moment een geruststellend effect kan hebben. Bijvoorbeeld dat ze tijdens het wachten even kunnen ontspannen met een goede cappuccino”, zegt Laurent Willaerts, Country Business Manager van Nestlé Professional.

“Dat herkennen we bij veel van onze klanten in de zorg. Toen Tergooi ons vroeg om samen te werken aan een project waarbij gastvrijheid richting de bezoekers van de zorginstelling voorop stond, hoefden we hier niet lang over na te denken. In de Chemotuin van Tergooi bieden wij een lekkere kop koffie gratis aan in een rustgevende, groene omgeving.”

Chemotuin

Ziekenhuis Tergooi in Hilversum opende juni vorig jaar de eerste ‘Chemotuin’ ter wereld. Oncologiepatiënten kunnen hier tijdens hun chemobehandeling in een speciaal voor hen aangelegde tuin zitten. “We zijn de hele dag bezig met de vraag hoe we het leven van oncologiepatiënten makkelijker kunnen maken”, zegt initiatiefnemer van de Chemotuin, internist-oncoloog Pieter van den Berg.

Coffee on Wheels

Om patiënten zich meer op hun gemak te laten voelen, kan het aanbieden van een goede kop koffie niet ontbreken. Vanuit die gedachte besloot NESCAFÉ samen met lokale partner Urbain Trade de Chemotuin te sponsoren door kosteloos een rijdende koffiekar te plaatsen. De ‘NESCAFÉ Coffee on Wheels’ (zie afbeelding) biedt patiënten en bezoekers ook buiten in de Chemotuin een breed aanbod aan warme dranken. Ronald Bogaard, manager Restauratief bij Tergooi, is blij met de schenking: “Met dit initiatief onderscheidt NESCAFÉ zich echt als partner. Chemo is altijd behoorlijk beladen. Als je kijkt naar de chemotuin, een hele rustige plek, vind ik een kopje koffie daar uitstekend bij passen.”


Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels