artikel

7 november: Inspiratietour Kleinschalig wonen

Eten & Drinken

Leer van de ervaringen van zorglocaties als het gaat om maaltijdconcepten en belevingsgerichte zorg binnen kleinschalig wonen. Hoe? Door direct een kijkje in de keuken te nemen bij drie zorgorganisaties. Met andere woorden: kom mee met de Inspiratietour Kleinschalig wonen langs drie organisaties op 7 november!

7 november: Inspiratietour Kleinschalig wonen

De dag belooft kennis, inspiratie en netwerkmogelijkheden van en met collega’s. In de touringcar praat Chiara van Bergen iedereen bij over de laatste ontwikkelingen. Dan vervolgt de reis langs Buurstede van Volckaert, Park Boswijk en de Pluktuin Sprankenhof.

Inspiratietour Kleinschalig wonen in drie momenten

Buurstede van Volckaert Oosterhout: Eigenaarschap bij Eten en drinken 

Binnen de kleinschalige woonvormen van Volckaert wordt gewerkt met een voedingsconcept waarbij afdelingen een eigen budget hebben en cliënten maximaal bij de maaltijd worden betrokken. Carla vertelt u wat dit betekent in de dagelijkse praktijk voor de bewoners, voor medewerkers, wat er bij de invoering komt kijken en welke lessen er zijn te leren.

Park Boswijk van Van Neynsel te Vught: Het geheim van Park Boswijk

Bij Park Boswijk vindt kleinschalig wonen in vijf verschillende leefsferen plaats. Hiermee is optimale persoonlijke aandacht voor de bewoners mogelijk. Angela van Hemert bespreekt de kansen en de uitdagingen die met leefsferen gepaard gaan, zoals de wachtlijsten, dienstroosters en financiering. En daarnaast de mogelijkheden die er liggen op het gebied van participatie van familie en vrijwilligers, het zoeken en ontdekken van talent binnen het team. Zijn leefsferen toekomstproof?

Pluktuin Sprankenhof te Udenhout: Eten en drinken, een dagelijkse beleving

Tijdens deze inspiratieworkshop onderzoekt Lisette Bossert met u de meerwaarde van samen koken en vers en lekker eten. Ervaringen, successen en struikelblokken worden gedeeld en u gaat aan de slag. Met elkaar worden een aantal gerechtjes bereid, waarbij geldt: weinig werk maar groots in smaak. Als afsluiting van de workshop genieten we met elkaar van het resultaat.

Het programma op de Inspiratietour Kleinschalig wonen

> Lees meer over de inspiratietour en schrijf in

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels