nieuws

Zorgcentra vrezen ‘brandweerboete’

Eten & Drinken

Om te voorkomen dat zij honderden euro’s aan de brandweer moeten betalen, gaan de Albrandswaardse zorgcentra Klepperwei en Hooge Werf binnenkort met de spuitgasten om de tafel. Zij willen horen hoe zij het aantal automatische brandmeldingen kunnen verlagen.

Zorgcentra vrezen ‘brandweerboete’

Sinds kort moet iedereen naar wie de Albrandswaardse, Ridderkerkse of Barendrechtse brandweer vier keer voor niets uitrukt na een valse automatische brandmelding, de uitrukkosten à 800 euro betalen.

Vooral zorgcentra spannen de kroon met automatisch brandalarm. Acht keer reed de brandweer de afgelopen twee maanden voor niets naar de Rhoonse Klepperwei en de Poortugaalse Hooge Werf. De uitruklijst vermeldt vooral ‘stoomvorming’ en ‘bakken en braden’ bij het vals alarm. ‘Wij begrijpen dat de brandweer die meldingen omlaag wil krijgen,’ zegt manager Arie Vermaas van de Klepperwei in het AD. ‘Dus willen we bijvoorbeeld weten of de kookplekken andere melders moeten hebben, het afzuigsysteem beter moet.’

Delta Psychiatrisch Centrum en tbs-kliniek De Kijvelanden zijn minder bevreesd voor de nieuwe regeling van brandweerdistrict Zuid. Zij hebben een eigen ‘bedijfsbrandweer’. ‘Maar ook wij laten ons binnenkort voorlichten over verbeterde brandalarmering,’ zegt Teus Vertooren van Delta.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels