nieuws

St Jansdal ziekenhuis behaalt Keurmerk

Eten & Drinken

De koks van de partnerkeuken, waarin ziekenhuis St Jansdal en Zorggroep Noordwest-Veluwe samenwerken, wijzen naar het behaalde keurmerk Veiligvoedsel.nl op de vrachtwagen.

St Jansdal ziekenhuis behaalt Keurmerk

De partnerkeuken heeft op 15 februari het keurmerk Veiligvoedsel.nl ontvangen. Bovendien behaalde deze partnerkeuken met een 8,9 het hoogste cijfer van vijf Nederlandse ziekenhuizen over 2007 bij de bereidingsruimte (centrale keuken.

Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl moet een instelling een 7,5 of hoger scoren. Tijdens de keuring is er op ruim vijfhonderd punten getoetst. Met dit keurmerk voldoet de partnerkeuken aan de warenwettelijke gestelde eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid van Veiligvoedsel.nl. Voor de patiënten/cliënten is dit het teken dat de partnerkeuken ook op het gebied van de voedselverstrekking gegarandeerd en gecontroleerd goede zorg biedt. De partnerkeuken is in Ziekenhuis St Jansdal gevestigd. In deze keuken worden dagelijks veertienhonderd maaltijden gekookt voor het St Jansdal en verzorgings- en verpleeghuizen in Ermelo, Harderwijk en Putten, die deel uitmaken van de Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. (foto: Arnold van de Kamp)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels