nieuws

Visie Europese toppositie voeding

Eten & Drinken

De Gelderse Vallei moet versneld doorgroeien tot de Europese topregio voor innovaties op het gebied van gezonde en duurzame voeding. Daar is de komende 10 jaar 4 miljard euro voor nodig.

Visie Europese toppositie voeding

Dat staat in de Ambitieschets FoodValley ambitie 2020 die commissaris van de Koningin in Gelderland Clemens Cornielje heeft ontvangen. Deze ambitieuze toekomstvisie werd toegelicht door voorzitter Theo Meijer van de Initiatiefgroep FoodValley ambitie 2020. De Initiatiefgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven en Wageningen UR, onderstreept het belang van de Ambitieschets voor Nederland.

De visie voor de regio FoodValley (Gelderse Vallei) sluit naadloos aan bij de ambitie van de overheid dat Oost-Nederland op het gebied van gezonde en duurzame voeding tot de wereldtop moet gaan behoren. De internationale concurrentie neemt echter toe, terwijl de investeringen in onderzoek en productontwikkeling in Nederland zijn gedaald en nu lager zijn dan in ons omringende landen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels