nieuws

Aanpassing ISO 22000 onzeker

Eten & Drinken

Het is onzeker of de voedselveiligheidsnormen ISO 22000 worden aangepast. Dat meldt normalisatie-instituut NEN.

Aanpassing ISO 22000 onzeker

ISO 22000, de internationale norm voor management van voedselveiligheid, is gepubliceerd in 2005. Voor nieuwe normen geldt dat de ISO-lidstaten drie jaar na eerste publicatie kunnen aangeven of de norm aangepast moet worden, ongewijzigd bevestigd kan worden voor de komende vijf jaar of ingetrokken kan worden.
In totaal hebben 43 lidstaten een stem uitgebracht. 25 hiervan, waaronder Nederland, geven de voorkeur aan ongewijzigd bevestigen van de norm. 11 lidstaten willen dat de norm op een aantal punten gewijzigd moet worden. De nieuwe ISO-subcommissie voedselveiligheid management buigt zich nog over eventuele wijzigingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels