nieuws

Nieuw cateringconcept ’t Lange Land ziekenhuis

Eten & Drinken

‘t Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer heeft een nieuw cateringconcept waarin de gasttevredenheid voorop staat. Bij Steamplicity en ServPlus, de twee nieuwe diensten van het ziekenhuis, bepalen de ziekenhuisgasten zelf wat zij eten en op welk tijdstip.

Nieuw cateringconcept ’t Lange Land ziekenhuis
SONY DSC

’t Lange Land Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis dat al haar patiënten het nieuwe cateringconcept aanbiedt. Ruim 20 jaar werd er in de centrale afdelingskeuken van het ziekenhuis elke dag vers gekookt voor de patiënten. Patiënten kruisten een paar dagen van tevoren op een schema aan wat zij wilden eten als warme maaltijd en broodmaaltijd. Wytze Sloot, hoofd voeding: ‘Op zich een goed systeem; maatwerk per persoon. Maar laat onze smaak en honger nu per dag verschillen. Om de patiënt meer de regie in eigen handen te kunnen geven zijn we overgestapt naar het systeem met de stoommaaltijden.’ Voor de exploitatie van het cateringconcept heeft het ziekenhuis een partnership gesloten met Medirest, onderdeel van Compass Group Nederland. Dagelijks komen er op de verpleegafdelingen stoommaaltijden binnen voor de patiënten. Er is een keuze uit 24 verschillende maaltijden waarvan vier vegetarisch. Voor de kinderen is er een speciaal menu met kindermaaltijden samengesteld. Tegelijkertijd is de broodbuffetwagen ingevoerd. Elke ochtend en middag kunnen patiënten ter plekke kiezen wat zij als ontbijt en lunch willen eten. De voedingsassistenten, die verantwoordelijk zijn voor het rondbrengen van de maaltijden, zijn opgeleid tot gastvrouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels