nieuws

Werknemer bezuinigt niet op lunch

Eten & Drinken

Op de lunch in het bedrijfsrestaurant wordt niet bezuinigd. Dat blijkt uit een onderzoek van Veneca, de Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties.

Werknemer bezuinigt niet op lunch

Bij de ondervraging van een groot aantal bezoekers van bedrijfsrestaurants geeft 85 procent aan niet te bezuinigen op de lunch, ondanks de crisis. Verder blijkt dat de Ik Kies Bewust-producten het populairst zijn in de financiële sector en dat mannen en vrouwen een ander lunchgedrag vertonen. De keuze voor biologische producten vermindert bij oudere vrouwelijke werknemers. Oudere mannelijke werknemers kiezen juist vaker voor biologisch.
De lunch in het bedrijfsrestaurant is voor de meeste bezoekers een sociale ontmoetingsmogelijkheid. Werk wordt zijdelings besproken, ontspanning staat voorop. De lunch top-5 bestaat uit: broodje kaas/vleeswaar, rauwkost, soep, broodje gezond en een tosti.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels