nieuws

Proef de Kerst

Eten & Drinken

Het kerstdiner wordt steeds belangrijker, ook voor zorginstellingen. De cliënten die tijdens de kerst niet thuis kunnen eten worden echt verwend. Tijdens Proef de Kerst, een evenement dat begin september werd georganiseerd werden de eerste kerstproeverijen gehouden.

Proef de Kerst

In de Cooking & Baking Plaza van Levens in Gilze zijn verschillende zorginstellingen uitgenodigd om een kerstdiner te proeven. Acht bedrijven hebben een kerstdiner voorbereid. De deelnemers proeven zeventien gerechten waar ziekenhuizen en zorgcentra wat mee kunnen. Ze zijn niet te duur, niet te ingewikkeld en de gerechten zijn geschikt voor patiënten en ouderen. Na afloop kunnen ze naar stands van de bedrijven voor informatie over de bereidingswijze of om meteen bestellingen te plaatsen.

Luxe uitstraling
De voorbereidingen voor de kerst kunnen niet vroeg genoeg beginnen. De gerechten van Proef de Kerst worden gewikt en gewogen. Een wildpatė als voorgerecht maakt een goede kans op het kerstdiner omdat het er niet alleen feestelijk uitziet maar ook de keuken ontlast. De kok snijdt de patė in mooie plakken, een lekkere saus en feestelijke garnering erbij en klaar is het smakelijke voorgerechtje. Ook de soepen zijn niet alleen lekker maar ook interessant voor het kerstmenu omdat de toevoegingen – bospaddestoelen, gerookte eend, rivierkreeftstaartjes of room – ze een luxe uitstraling geven. En de hoofdgerechten inspireren de koks tot allerlei variaties op het voorgestelde thema. Sommige deelnemers aan Proef de Kerst beslissen ter plekke welke desserts er dit jaar op het menu komen.

Dit is een gedeelte van een artikel dat is verschenen in het oktober nummer van Gastvrije Zorg

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels