nieuws

Veilig nieuw voedingsconcept De Tjongerschans

Eten & Drinken

Op dinsdag 5 oktober presenteert ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen haar nieuwe voedingsconcept. Tevens ontvangt het ziekenhuis het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Met een eindcijfer van 9,3 behaalt De Tjongerschans de hoogste score van alle goedgekeurde ziekenhuizen in Nederland.

Veilig nieuw voedingsconcept De Tjongerschans

De uitreiking van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl sluit uitstekend aan bij de filosofie van het ziekenhuis rond het voedings- en gastvrijheidsconcept met het motto ‘Is alles naar wens?’ Het nieuwe voedingsconcept serveert de maaltijden voor de patiënten á la carte.  De gastvrouw/-heer noteert de keuze van de patiënt waarna de maaltijd in eigen huis wordt geportioneerd en verhit. Op sfeervolle placemat met bijpassend servet wordt vervolgens “de tafel” (het nachtkastje van de patiënt) aantrekkelijk gedekt, daarna wordt de maaltijd op stijlvol onderbord onder glimmende hotelcloche geserveerd. Smakelijk eten als belangrijk onderdeel van een plezierig verblijf en spoedig herstel.

Om het Keurmerk Veiligvoedsel.nl te behalen dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren. De Tjongerschans werd op meer dan 1200 punten beoordeeld in het restaurant, de keuken en alle verpleegafdelingen met prachtige eindcijfers als resultaat. Gedurende een intensief voortraject werkt een instelling onder begeleiding naar dit hoge niveau toe.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels