nieuws

Samenwerking Deli XL en L. van Gelder groente en fruit

Eten & Drinken

Foodservice groothandel Deli XL en AGF specialist L. van Gelder gaan een intensieve samenwerking aan. Zij hebben een intentieovereenkomst te hebben getekend. Het Ridderkerkse L. van Gelder is AGF specialist in onbewerkte, panklare en gegaarde aardappelen, groenten en fruit.

Samenwerking Deli XL en L. van Gelder groente en fruit

Deli XL heeft het besluit voorgenomen om een minderheidsbelang te nemen in de onderneming en wil tegelijkertijd haar belangen in Verhaaren en Stavasius verkopen aan L. van Gelder. Deli XL en L. van Gelder vergroten hiermee de activiteiten in AGF en versterken hun positie in de versketen. 

Uitbreiding AGF-activiteiten
Deli XL en L. van Gelder verwachten samen verder te groeien in AGF-omzet en –volume. Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL: “Wij zijn drie jaar geleden gestart met de participatie in en overname van verschillende versbedrijven, met als doel om efficiencyvoordelen te behalen en meer  samen te werken in de keten van versproducten. Het minderheidsbelang in L. van Gelder en de verkoop van de aandelen in Verhaaren en Stavasius past in deze lijn en versterkt de activiteiten van Deli XL in dagvers.”

Landelijk vertegenwoordigd
Door de volledige overname van Verhaaren en het meerderheidsbelang in Stavasius creëert L. van Gelder landelijke dekking. Zowel Verhaaren, Stavasius als L. van Gelder zullen synergievoordelen uitwerken op het gebied van logistiek, commercie en inkoop. Gerrit van Gelder, algemeen directeur L. van Gelder B.V.: “De samenwerking met marktleider Deli XL is erop gericht om afnemers in de institutionele markt, horeca en catering in heel Nederland te voorzien van aardappelen, groenten en fruit. Wij passen uitstekend bij Deli XL en delen de visie van Deli XL op de foodservice markt.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels