nieuws

Digitaal maaltijd bestellen in Sint Maartenskliniek

Eten & Drinken

Patiënten van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen kunnen hun maaltijd sinds kort digitaal bestellen. Daarvoor is het patiënteninformatiesysteem uitgebreid. Tot 12 uur in de ochtend kan de maaltijd voor de avond worden samengesteld en besteld.

Digitaal maaltijd bestellen in Sint Maartenskliniek

Het systeem is aangepast aan het persoonlijke voedingspatroon van de patiënt. Daardoor is het alleen mogelijk om maaltijdcomponenten te bestellen die zijn toegestaan. De patiënten zijn erg enthousiast over de nieuwe bestelwijze.

Patiënten  van de Sint Maartenskliniek kunnen het informatiesysteem aan bed voortaan niet alleen gebruiken voor televisie, radio, internetten en telefoneren maar er ook hun maaltijd mee kiezen. Hoofd voeding Jelle Ferwerda van de Sint Maartenskliniek: “Vroeger gaven de patiënten op een menukaart aan wat ze wilden eten. Dat gebeurde vaak al een dag eerder. Met het digitale systeem kan op de dag zelf een maaltijd worden besteld.”
Van alle componenten die de patiënten kunnen kiezen is een foto gemaakt. De patiënten kunnen zo op een plezierige manier hun eigen maaltijd samenstellen. Ferwerda: “En het systeem is zodanig aangepast dat patiënten geen spullen kunnen bestellen die ze niet mogen of willen. Iemand die geen varkensvlees eet, kan ook geen maaltijd met dat vlees bestellen. Ben je suikervrij, dan ontbreekt het suikerzakje  in het systeem.” Patiënten kunnen zonder bij te hoeven betalen iets extra’s of een dubbele portie bestellen. Op de kaart staan ook luxe producten. Patiënten met een comfortverzekering kunnen die zonder bijbetaling bestellen, hebben ze zo’n verzekering niet, dan betalen ze de kostprijs. Volgens Ferwerda zijn de patiënten erg enthousiast over deze gastvrije voorziening.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels