nieuws

Distrivers neemt stichting De Keuken over

Eten & Drinken

Voedingsmiddelenleverancier en maaltijdspecialist Distrivers heeft stichting De Keuken in Hoogeveen overgenomen. Distrivers heeft het contract van De Keuken met zorggroep Leveste Middenveld eveneens overgenomen. De uitbesteding levert de zorggroep een besparing van enkele tonnen op.

Distrivers neemt stichting De Keuken over

De service van de keuken wordt aanzienlijk verbeterd door de inbreng van Distrivers vindt Kees Donkervoort, vicevoorzitter Raad van Bestuur van zorggroep Leveste Middenveld. Een onafhankelijk en doorlopend patiënt- en cliënttevredenheidsonderzoek is onderdeel van de overeenkomst met Distrivers.
“Het produceren van voeding is niet de corebusiness van een zorginstelling, het verstrekken is wel van essentieel belang”, aldus Donkervoort. “Wij kunnen nooit bereiken wat een vakspecialist wel kan.”

Outsourcing
Directeur Alfred Welink van Distrivers voorspelt de komende jaren een golf van outsourcing in de zorg. Op gebied van voeding is uitbesteden aan een specialist volgens hem extra interessant voor zorginstellingen, omdat steeds duidelijker wordt dat juiste voeding bijdraagt aan een sneller herstel van patiënten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels