nieuws

Franse gastronomie op Werelderfgoedlijst

Eten & Drinken

De ‘gastronomische Franse maaltijd’ heeft onlangs in Nairobi een plek gekregen op de culturele Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Franse gastronomie op Werelderfgoedlijst

Het idee om Frankrijk kandidaat te stellen ontstond vier jaar geleden bij een groep gastronomen en chefs. Vervolgens heeft de Franse president Nicolas Sarkozy er werk van gemaakt.
De Unesco heeft onlangs in Nairobi besloten dat de Franse maaltijd met zijn ritueel en presentatie een plaats verdient op de immateriële culturele Werelderfgoedlijst. Het betreft de feestelijke maaltijd, de traditie waarbij de gasten uitgebreid lekker eten en drinken. Deze traditie van uitgebreid tafelen benadrukt het gezellig samenzijn, het plezier van de smaak, de harmonie tussen de mens en de producten uit de natuur. De jury heeft de Franse gastronomie aangeduid als “een sociaal gebruik om belangrijke gelegenheden in het leven van de mens te vieren”. Het is de eerste keer dat gastronomie op de Werelderfgoedlijst verschijnt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels