nieuws

GGZ Drenthe levert miljoenste maaltijd

Eten & Drinken

Het Facilitair Bedrijf van GGZ Drenthe heeft de miljoenste maaltijd geleverd. De maaltijd werd door bestuurder Erik van der Haar overhandigd aan een cliënt van afdeling de Vlint. Voor alle cliënten was een feestmaal samengesteld. Dit meldt het Drenthe journaal.

GGZ Drenthe levert miljoenste maaltijd

De maaltijden voor cliënten in de psychiatrische klinieken en verpleeg- en verzorgingshuizen van GGZ Drenthe worden vanuit de keuken aan de Korenmaat in Assen gekoeld samengesteld, op smaak gebracht en vervoerd. De maaltijden worden op de locaties verwarmd. Dat gebeurt door regeneratie, een langzame manier van verwarmen die ervoor zorgt dat de maaltijden hun kleur en smaak optimaal behouden. In een regeneratiekast kunnen tot twintig dienbladen worden gekoeld én verwarmd. Door middel van magnetisme in het deksel wordt het bord voor de warme maaltijd verwarmd, terwijl bij- en nagerechten op hetzelfde dienblad staan en koel blijven. Met regeneratie kunnen cliënten hun maaltijd bovendien desgewenst op een eerder of later tijdstip gebruiken.

Op 1 december 2007 ging het Facilitair Bedrijf van GGZ Drenthe van start. Alle diensten voor onder meer voeding, techniek, textiel en transport zijn op één locatie gevestigd. Dagelijks worden ongeveer 1.000 maaltijden geleverd aan cliënten door heel Drenthe.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels