nieuws

Hartfalenpatiënten koken kerstdiner zonder zout

Eten & Drinken

In het Friese ziekenhuis De Tjongerschans zijn de patiënten met hartfalen de afgelopen week voorbereid op een zoutloos kerstdiner. Samen met hartfalenverpleegkundigen en een diëtiste en de patiëntenvereniging werd een kerstmenu zonder zout gekookt.

Hartfalenpatiënten koken kerstdiner zonder zout

Dertig patiënten van De Tjongerschans kookten onder begeleiding van een professionele kok een 6-gangenmenu. Vooraf kregen zij voorlichting van een hartfalenverpleegkundige over de noodzaak van koken zonder zout. Tijdens het koken beantwoorden verpleegkundigen en de diëtiste vragen van de patiënten.

Feestelijk
Dat een zoutloze maaltijd toch bijzonder feestelijk kan zijn, bleek aan het einde van de dag. Op het menu stond carpaccio van gevogelte, champignonsoep met mosterdcrème, zalmmedaillon met tomatencoulis en tagliatelle verde, hazenpeper met roseval aardappel, rode kool en stoofpeertjes, chocolademousse als nagerecht en om het geheel af te sluiten koffie met een bonbon.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels