nieuws

Nieuw voedingconcept in de zorg

Eten & Drinken

Sortrans Iseco, leverancier van regenereersystemen, is samen met Bakeoff fabrikant Lantmännen Unibake en Total Catering Moerdijk gestart met een nieuw zorgconcept: 4 ALLMEALS. Op elk moment van de dag is het nu mogelijk om met één regenereerwagen zowel ontbijt, lunch, tussendoortje als avondmaaltijd te serveren.

Nieuw voedingconcept in de zorg

De toepassing van speciale bake-off producten zoals warm afgebakken broodjes en croissants kan met deze wagen van van 4ALLMEALS aan het bed van de patiënt. Het concept is uitvoerig getest en geïmplementeerd bij Maxima Medisch Centrum. De samenwerkende bedrijven komen hierdoor optimaal tegemoet aan de toenemende vraag naar meer variatie van voeding in de zorg.

De voordelen
Maxima Medisch Centrum, misschien wel het meest innovatieve ziekenhuis in Nederland als het gaat om voedingsconcepten, zocht naar een optimale keuzevrijheid voor de patiënten en een manier om de hele dag smakelijke maaltijden te kunnen serveren. “Bedrijfsmatig is het ook een groot voordeel dat de zorginstelling op deze manier flexibeler kan inplannen”, verklaart Hans van den Bosch, commercieel manager van Lantmännen Unibake Nederland. “Bovendien heeft men lagere investeringen, bespaart op kosten door minder waste en men is verzekerd van een juiste serveertemperatuur.”

Goede voeding is het beste medicijn
“Met gastvrijheid en voeding maken we als ziekenhuis mede het verschil”, verklaart Adrie Jongenelen van Maxima Medisch Centrum. “Lunch en tussendoortjes waren functioneel ingevuld. Echter het ontbrak aan variatie en kwaliteit.”
Lantmännen Unibake zag hierin een uitdaging en heeft succesvolle recepturen ontwikkeld die de handling tot een minimum beperken en optimale kwaliteit garanderen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels