nieuws

Nieuwe keuken Zorgketen Oosterlengte

Eten & Drinken

Zorgketen Oosterlengte bouwt een nieuwe keuken in Oude Pekela. De huidige keuken, in verpleeghuis Old Wolde in Winschoten, is te klein geworden voor de dagelijkse drieduizend maaltijden, voor de bewoners op acht zorglocaties en uitbrengmaaltijden.

Nieuwe keuken Zorgketen Oosterlengte

“We hebben er net vijfhonderd uitbrengmaaltijden bij gekregen,” vertelt hoofd voeding Alie Suk. “Daarmee komen we op 1300 maaltijden voor onze bewoners op de locaties en op 1700 uitbrengmaaltijden per dag.  Onze keuken in verpleeghuis Old Wolde is daarmee echt te klein geworden.”
Naast de succesrijke ontwikkeling van de tafeltje dekje maaltijden oogst Maaltijdservice Oosterlengte ook goed met een vorig jaar gestarte nieuwe bedrijfstak: catering. “Dat slaat enorm aan,” aldus Alie Suk. “Ook al hebben we de afgelopen jaren de keuken uitgebreid en verbouwd, het ruimtegebrek wordt met al die activiteiten een probleem. Ook de koelcellen worden te klein.”
De nieuwe keuken, op bedrijventerrein West in Oude Pekela, gaat drie miljoen euro kosten, en wordt volgens planning in het najaar van 2011  in bedrijf genomen. Het team van Alie Suk krijgt een verdubbeling van de werkruimte. “Belangrijk, de medewerkers moeten een goede werkplek hebben waar ze efficiënt kunnen werken.” Suk is ook blij dat de bewoners van het verpleeghuis straks geen last meer hebben van de vele af- en aanrijdende auto’s.
In de nieuwe keuken blijft zorgketen Oosterlengte ambachtelijk koken. “We doen het uitstekend, zijn financieel gezond, dus waarom zou je de werkwijze veranderen,” verklaart  Suk. “We blijven elke dag vers koken. We bouwen ook niet op de groei. Ik heb genoeg megakeukens zien omvallen omdat uitbreiding een illusie bleek te zijn.  In de nieuwe keuken kunnen we wel vijfhonderd extra maaltijden aan maar daar is het ons niet om te doen.”
De huidige keuken gaat volgend najaar dicht. Verpleeghuis Old Wolde staat op de nominatie om te worden gesloopt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels