nieuws

Deli XL wil stappen zetten in duurzaamheid

Eten & Drinken

Foodservice-groothandel Deli XL wil koploper zijn in duurzaam ondernemen. De leverancier heeft zich concrete doelen gesteld die voor 2015 moeten zijn gerealiseerd. Onlangs is het eerste duurzaamheidsverslag gepubliceerd.

Deli XL wil stappen zetten in duurzaamheid

Deli XL wil resultaten bereiken op het gebied van klimaat en milieu: 20 procent minder koolstofdioxide-uitstoot per ton product ten opzichte van 2008 en in 2012 moet de ISO 14001-certificering behaald zijn.
Ook wil Deli XL samenwerken aan gezondheid door een 100 procent gezonde keuze aan klanten aan te bieden en het ziekteverzuim tot hooguit vier procent terug te dringen.
Een derde thema is verantwoordelijkheid voor gastvrijheid. Jaarlijks worden tenminste drie projecten gelanceerd om de binding tussen mensen te vergroten.
Actief in ketenverantwoordelijkheid en duurzaam inkopen is een vierde thema. Deli XL wil in 2015 een volledig duurzame inkoop. Tot slot richt de leverancier zijn pijlers op passie voor food en service. Over drie jaar moet 90 procent van de klanten tevreden zijn over de service en kwaliteit van Deli XL en in 2015 moet een klanttevredenheidscore van minimaal een 8 zijn behaald, zo is het streven. Het duurzaamheidsverslag is te lezen op www.delixl.nl

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels