nieuws

Enkco wil groeien met alternatieven voor vlees

Eten & Drinken

Enkco Foodgroup in Holten, producent van koelverse en diepvries vlees-producten, gaat zich nog meer richten op vegetarische producten.

Enkco wil groeien met alternatieven voor vlees

Het huidige assortiment vleesvervangers onder het merk Vivera wordt verder uitgebreid en er komen ook producten met 100% biologische ingrediënten en met zuiver plantaardige bestanddelen. Enkco, dat op 9 april 2010 haar 50-jarig jubileum viert, verwacht met deze uitbreidingen verder te groeien.

Volgens algemeen directeur Heite Dommerholt betekent de verdere ontwikkeling van alternatieven voor vlees niet dat Enkco haar oorsprong verlaat. De onderneming, die een halve eeuw jaar geleden in Holten begon als de Eerste Nederlandse Keurslagers Coöperatie, kortweg Enkco, blijft ook vleesproducten ontwikkelen en produceren. Dommerholt: “Wij zien in alternatieven voor vlees een grote groeimarkt. Mensen willen steeds bewuster eten en zoeken steeds meer variëteit in hun consumptiepatroon. Ook de populariteit van een “vleesloos dagje” neemt steeds verder toe.”

Daar wil Enkco een breed aanbod aan makkelijk te bereiden producten tegenover stellen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels