nieuws

Erasmus MC start roomservice

Eten & Drinken

Vanaf dinsdag 6 april start het Erasmus MC in Rotterdam met het aanbieden van roomservice aan patiënten. Het betreft een proef van twee maanden waaraan vijf afdelingen meedoen.

Erasmus MC start roomservice

 
Een patiënt krijgt bij opname een catalogus Bezorgservice. Daarin staat een overzicht van de producten die besteld kunnen worden: eten en drinken, maar ook tijdschriften, kranten, verzorgingsproducten en schrijfgerei.
Ook andere informatie is in de catalogus terug te vinden, zoals de bezorgtijden. Voor de bezorgservice geldt een minimaal bestelbedrag van € 5 per kamer. Het bezorgen zelf kost niets. De patiënt betaalt per mobiele pin of chipknip als de bestelling wordt afgeleverd.

Karin Bakker, unithoofd van de sector Voeding in het Erasmus MC-Sophia en Daniel den Hoed, verwacht dat de proef met de roomservice gaat aanslaan. “Dit is een goed voorbeeld dat we proberen in te spelen op de behoefte van de patiënten. Als het aanslaat, breiden we de bezorgservice zeker uit naar andere afdelingen.”

De volgende afdelingen doen vanaf 6 april mee aan de bezorgservice, die het Erasmus MC heeft opgezet in nauwe samenwerking met Albron: Urologie en Vrouwenziekten, Maag-, Darm- en Leverziekten,  Inwendige Geneeskunde,  Oncologie en Geriatrie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels