nieuws

Trendtour onderzoekt gastvrijheid Barcelona

Eten & Drinken

Hoe is de gastvrijheid in Spaanse ziekenhuizen? Managers op het gebied van voeding en gastvrijheid van Nederlandse ziekenhuizen vertrokken onlangs naar Barcelona voor een trendtour. Ze bezochten een van de grootste ziekenhuizen van Spanje en een vooraanstaande privé kliniek. Ook werden horeca- en retailconcepten in Barcelona aangedaan.

Trendtour onderzoekt gastvrijheid Barcelona

DE heeft twee zorgpanels, een voor kortdurende (ziekenhuizen) en een voor langdurende zorg (verzorging & verpleging). Leden van dit Care en Cure Expert Panel komen vier keer per jaar bijeen en nemen jaarlijks deel aan een trendtour. Zo wordt informatie uitgewisseld en wordt inspiratie opgedaan. Ralph Rietveld en Colin Westerwoudt van Douwe Egberts Coffee Systems hadden eerder een trendtour georganiseerd in Amsterdam en Maastricht. Toen deelnemers aangaven zich ook te willen laten inspireren in het buitenland, kwamen ze al snel op Barcelona uit.
Spaanse ziekenhuizen hebben een naam hoog te houden op het gebied van gastvrijheid. Ook de zorg behoort tot een van de betere ter wereld. Opvallend is dat publieke ziekenhuizen zich sterk willen onderscheiden, mede veroorzaakt door de aanwezigheid van een groeiende groep private klinieken. Reden genoeg om te ervaren hoe in Spanje de ziekenhuisgastvrijheid is georganiseerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels