nieuws

Vlaams project moet ondervoeding tegengaan

Eten & Drinken

Uit onderzoek blijkt dat er veel ondervoeding is in de Nederlandse ziekenhuizen en zorgcentra. In België is de situatie niet anders. Daarom lanceerden onze zuiderburen het S3-project (Smaak en Selectieve Smaaksturing). Johan Peeters, chef-kok van RVT St. Anna in Herentals en betrokkene bij dit project, is ervan overtuigd dat de aanpak werkt.

Vlaams project moet ondervoeding tegengaan

Ondervoeding bij senioren is een ernstig probleem. Niet alleen voor de persoon zelf die hierdoor eerder ziek wordt, maar ook voor het gezondheidszorgbudget van de overheid. De zorgkosten ten gevolge van ondervoeding worden in België geschat op 400 miljoen euro per jaar, wat neerkomt op 7 procent van het jaarlijkse totale hospitaalbudget. Met de steun van de Vlaamse regering sloegen de Voreca Management School in Leuven en het OCMW Herentals (gemeentelijke overheidsorganisatie waaronder onder meer zorginstellingen vallen) samen met enkele grote voedingsbedrijven zoals JAVA, Danone, Medirest, temp-rite International en Unilever de handen ineen en werd het driejarige S3-project in 2009 een feit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels