nieuws

Ziekenhuis Gelderse Vallei start nieuwe maaltijdservice

Eten & Drinken

Vanaf woensdag 21 april regelen 88 patiënten in het Edese ziekenhuis Gelderse Vallei hun maaltijd of een gerechtje tussendoor met één telefoontje. De maaltijdservice is een concept van Sodexo Health Care die het uit de Verenigde Staten heeft gehaald.

Ziekenhuis Gelderse Vallei start nieuwe maaltijdservice

 Op het nachtkastje staat een menukaart met een keur aan gerechten erop. Als de patiënt naar de servicemedewerker belt, wordt de bestelling verwerkt, vers bereid door de koks van het ziekenhuis en binnen 45 minuten geserveerd. De eerste lunch wordt morgen door de directeur van Sodexo Health Care, de Raad van Bestuur en een vertegenwoordiger van de cliëntenraad van Ziekenhuis Gelderse Vallei geserveerd aan een patiënt op de afdeling orthopedie. Deze feestelijke lunch vormt de start van de nieuwe maaltijdservice. Vanaf dat moment kunnen patiënten van vier verpleegafdelingen dagelijks van 07.00 – 19.00 uur zelf eten en drinken bestellen. De maaltijdservice start voor een proefperiode van vier maanden. Onderzoek zal uitwijzen of de tevredenheid van de patiënten in Ede ook toeneemt. Bij gebleken succes zal de nieuwe maaltijdservice snel daarna in het hele ziekenhuis geïntroduceerd worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels