nieuws

Fairtrade broodbeleg komt op de markt

Eten & Drinken

Fair Trade Original gaat samen met Van Oordt PortionPack als eerste op de Nederlandse foodservicemarkt een complete lijn portieverpakkingen fairtrade broodbeleg aanbieden. Vanaf september kunnen cateraars en horecaondernemingen de eerlijk geproduceerde producten aanbieden aan hun klanten. Hiermee spelen Fair Trade Original en Van Oordt in op de groeiende vraag naar duurzame producten in dit marktsegment.

Fairtrade broodbeleg komt op de markt

Binnen de foodservicebranche groeit de behoefte aan duurzaam geproduceerde voeding. De biologische en fairtrade producten zijn op scholen, universiteiten, (semi-) overheidsinstellingen en het reguliere bedrijfsleven sterk in opkomst. Specifiek voor overheidsinstellingen geldt zelfs dat zij zich ten doel gesteld hebben om met ingang van 1 januari 2010 40% van hun cateringbehoefte duurzaam in te vullen. Cateraars en grossiers breiden daarom het aandeel verantwoorde producten in hun assortiment uit. Nog voordat de portieverpakkingen van Fair Trade Original op de markt zijn, is al door diverse partijen belangstelling getoond.

De eerste producten die in september 2010 in portieverpakking op de markt komen, zijn twee soorten jam, pindakaas, hagelslag puur en melk, hazelnootpasta en honing. Daarnaast wordt een assortiment portieverpakkingen ontwikkeld voor bij de koffie, waaronder suiker, koekjes en chocolaatjes.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels