nieuws

Minister Verburg onderzoekt effect maaltijden

Eten & Drinken

Demissionair minister Verburg kondigt een onderzoek aan naar de effecten van maaltijden. De ministeries van LNV en VWS laten onderzoek doen naar de effecten van goede voeding en een betere ambiance bij maaltijden in zorginstellingen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Wageningen Universiteit Research samen met Phliss, een onderneming dat eet- en drinkconcepten bedenkt voor wonen, welzijn, zorg en onderwijs.

Minister Verburg onderzoekt effect maaltijden

Het onderzoek, genaamd ‘De Genietende Groene Tafel’ wordt gehouden in zorginstelling De Watersteeg (Brabantzorg) in Veghel. Van 14 juni tot 9 augustus krijgen de bewoners een andere maaltijd in een andere ambiance dan normaal aangeboden. Daarna wordt geïnventariseerd wat het effect is geweest. De officiële resultaten van het onderzoek zullen worden gepresenteerd in september.

Het onderzoek past in het beleid zoals neergelegd in de nota Duurzaam Voedsel die het kabinet vorig jaar juni uitbracht. Eén van de speerpunten is het vergroten van het aanbod duurzaam voedsel in zogeheten ‘gesloten settings’, zoals bedrijfsrestaurants, school- en sportkantines en zorginstellingen. Minister Verburg sprak vorig jaar mei tijdens het Gastvrijheidszorg evenement Gastvrijheidszorg met Sterren in Ede over het belang van onderzoek naar de relatie tussen goed eten en medicijngebruik. Deze pilot is hier een eerste uitwerking van.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels