nieuws

Gezond en lekker eten kan prima samen

Eten & Drinken

Naar schatting lijdt minstens 40 procent van alle mensen met een verstandelijke beperking aan overgewicht. Om erachter te komen hoe gezond het eetgedrag van hun cliënten is, startte zorginstelling Dichterbij samen met studenten van Wageningen Universiteit in 2009 een onderzoek. Gastvrije Zorg praat met Carry van Leest-Broekmans, secretaris van de Raad van Bestuur van Dichterbij en procesbegeleider van het onderzoek.

Gezond en lekker eten kan prima samen

Dichterbij ondersteunt – in het stroomgebied van de Maas – 4500 mensen van jong tot oud met een verstandelijke beperking en hun verwanten. “We bieden niet alleen begeleiding, maar ook behandeling”, vertelt secretaris Carry van Leest-Broekmans van de Raad van Bestuur van Dichterbij. “Daarnaast zijn we een organisatie die zich sterk maakt voor de vermaatschappelijking van de zorg. Oftewel, mensen met een verstandelijke beperking zijn gewoon burgers in de maatschappij, net zoals jij en ik.”
Dichterbij is vorig jaar in samenwerking met Wageningen Universiteit een onderzoek gestart naar het eetgedrag van cliënten om vast te stellen hoe gezond dat is. Achterliggende gedachte is dat twee op de vijf mensen met een verstandelijke beperking aan overgewicht lijden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels