nieuws

Limonadesiroop vervangt dagelijkse soep

Eten & Drinken

Bewoners van woonzorgcentrum Mariëngaerde/Mariënweide in Warmond zijn boos omdat is besloten dat ze deze zomer limonadesiroop of bouillon krijgen als alternatief voor de dagelijkse soep. De zorginstelling beroept zich op voedselveiligheidsoverwegingen en zegt dat iedere dag soep niet meer van deze tijd is.

Limonadesiroop vervangt dagelijkse soep

Per brief zijn de bewoners op de hoogte gesteld van de wijziging die per 1 juni is ingegaan. Mariëngaerde/Mariënweide is onderdeel van Stichting WWZ-Mariënstaete, die onlangs in het nieuws kwam vanwege  omdat een ontslagvergoeding van in totaal ruim 700.000 euro aan drie niet goed functionerende bestuurders.
De siroop bevat toegevoegde vitamines, zegt een woordvoerder van het zorgcentrum in De Telegraaf.  Volgens de woordvoerder kan de komende zomer geen veilige soep worden gegarandeerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels