nieuws

Food Professional Day verbindt chefs en wetenschappers

Eten & Drinken

De Food Professional Day, een nationaal symposium met een internationale uitstraling op maandag 11 oktober 2010 in Cinemec in Ede, verbindt wetenschappers én chefs afkomstig uit de gastronomie, de zorg, de catering en de industrie. De organisatie is in handen van Wageningen Universiteit en RijnIJssel vakschool.

Food Professional Day verbindt chefs en wetenschappers

Ieder programmaonderdeel van de Food Professional Day biedt ruimte voor inspiratie en het opdoen van kennis, aldus de organisatoren. Speciale aandacht is er voor het aangaan van gezamenlijke ontwikkeltrajecten op het gebied van voeding. Daarbij gaat verantwoord en gezond steeds meer samen met lekker en aantrekkelijk. Dit komt naar voren in interactieve sessies als ‘De actualiteit van het oer-dieet’ (over de relatie tussen ons oer-eten en het huidige eetpatroon) en de ‘Gastvrije zorg’ (over ‘zo gezond mogelijk ziek zijn’). Ook gaat chefkok Johan Verbon van het Restaurant van de Toekomst in op de vraag hoe streekproducten en topkwaliteit samen gaan met massaproductie.

De dag is onderdeel van het Food4you festival dat van 6 tot en met 11 oktober wordt georganiseerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels