nieuws

Honderd deelnemers Mooie Maaltijd

Eten & Drinken

Ruim 100 Brabantse zorglocaties nemen deel aan het project ‘Een Mooie Maaltijd in Brabant’ tijdens de Week van de Smaak, van 19 tot en met 26 september 2010. De zorginstellingen organiseren verschillende activiteiten waarin smaakvolle producten, met extra aandacht voor biologische en regionale producten, en ambiance centraal staan.

Honderd deelnemers Mooie Maaltijd

Het project is een initiatief van Vereniging Keukenmanagement Gezondheidszorg (VKGE) en is mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant en de Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant. Het onderdeel de Mooie Maaltijd is één van de hoogtepunten in de Week van de Smaak. De zorginstellingen organiseren tal van activiteiten voor bewoners, familie en medewerkers. Diverse zorginstellingen serveren dagelijks heerlijke menu’s van streekgerechten. Van een maaltijd met vergeten groenten van de tuinder om de hoek, producten en recepten uit Grootmoeders tijd tot een traktatie op biologische zuiveltoetjes. Daarnaast organiseren ze gezellige en smaakvolle activiteiten.

Mooie Maaltijd activiteiten van de Brabantse zorginstellingen:

Amarant Culinair Tilburg: Alle cliënten kunnen kiezen voor een streekgerechten menu. Dit menu en deze producten worden ook aangeboden in supermarkten en restaurants op het eigen terrein. Daarnaast is er in de restaurants extra aanbod van regionale producten.
Annanz Ouderzorg Geldrop: Met veel aandacht voor ambiance worden gedurende de Week van de Smaak Brabantse gerechten gemaakt om het belang van eten en drinken op met name het kleinschalig wonen extra aandacht te geven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van producten geproduceerd in de directe omgeving.
Antoniushuis Eindhoven: In samenwerking met van Lierop Catering serveert het Antoniushuis weer een heeriijke maaltijd met biologische en streekproducten tijdens de Week van de Smaak.
BerneZorg Heeswijk Dinther: Elke dag tijdens de Week van de Smaak wordt een extra gerechtje verstrekt, gemaakt met streekgebonden producten. Er wordt een hapsnap markt gehouden voor medewerkers, bewoners en hun familie en op dinsdag is er ambachtelijk ijs als nagerecht gemaakt door een plaatselijke leverancier.
Brabant Zorg en De Nieuwe Brug Oss: BrabantZorg biedt aan al haar bewoners twee menu’s aan bestaande uit Vergeten Groenten en biologische producten.
De Wever – Padua Tilburg: Gedurende de Week van de Smaak wordt extra aandacht aan de maaltijd besteed door middel van biologische en/of streekgebonden producten.
Elisabeth Ziekenhuis Tilburg: De patienten worden dagelijks op verschillende eet- en drinkmomenten verrast met een lekker streekgerecht.
Elkerliek Helmond: Binnen de maaltijden voor patiënten wordt gedurende de Week van de Smaak extra aandacht geschonken aan streekproducten, soms biologisch, soms als ‘vergeten groenten’. Daarnaast is er in het restaurant een extra aanbod van biologische producten zoals zuivel en snijwaren.
Glorieux Eindhoven: Tijdens de Week van de Smaak wordt met behulp van streekproducten en biologische producten extra aandacht geschonken aan het ontbijt, boerenlunch en het souper.
Lunetzorg De Donksbergen Duizel: ‘Uit-eten’ avond voor bewoners met smakelijke streek- en biologische producten uit de directe omgeving. Daarnaast gedurende de gehele week verschillende proeverijen in het restaurant.
Lunetzorg De Herberg Eckartdal Eindhoven: Lunchvoorziening met producten uit de streek en biologische producten.
Maxima Medisch Centrum Eindhoven en Veldhoven: Op elke werkdag voor zowel medewerkers als patienten een gevarieerd aanbod van streekproducten en biologische producten, ambachtelijk bereid.
Pantein Boxmeer: Gedurende de Week van de smaak wordt extra aandacht aan de warme maaltijd besteed met het accent op producten en recepten uit Grootmoeders tijd.
Savant Zorg – Savant Culinair Helmond: Ambachtelijk ijs, verstrekt vanuit een rustieke kraam, met voor iedere klant een verrassing uit eigen streek.
Schakelring Waalwijk: Stichting Schakelring heeft 8 locaties die voeding afnemen van hun eigen keuken “Tastou” Keuken van Schakelring. Aan alle locaties is gevraagd om een eigen menu samen te stellen dat past binnen de kaders van streekgebonden, biologisch en uit de tijd van weleer. De locaties hebben enthousiast gereageerd en hun menu ingeleverd. De medewerkers van Tastou gaan hier smaakvolle maaltijden van maken.
St. Anna Boxmeer: Met een streekmenu en een dinerbuffet van vier gangen met als thema ‘Feest voor bewoners’ met verse streekproducten, worden de gasten tijdens de Week van de Smaak bij St. Anna – Boxmeer weer culinair verwend.
St. Joris Oirschot: Op 20, 22 en 24 september zal de keuken van Sint Joris een maaltijd aan de bewoners serveren waarin allerlei streekproducten zijn verwerkt. Er zal een imker komen en er is aandacht voor Het Groene Woud Rund.
St. Maartenkliniek Nijmegen: De patiënten wordt een speciaal menu van streekproducten aangeboden, waarbij smaak voorop staat, marktkraampjes in het restaurant waar streekproducten kunnen worden geproeft en gekocht, verwenkoffie/thee op de afdelingen voor patienten met wat lekkers, bio en streekmenu in het restaurant, bio en streekmenu voor de patienten, bio kaas, vleeswaren, sappen en zuivel voor ontbijt en lunch op de broodserveerwagen.
SVVE De Archipel –  de Orangerie Eindhoven: Bewoners, personeel en vrijwilligers krijgen een scala aan biologische en streekgebonden producten, gerechten en hapjes aangeboden; puur, gezond en lekker. Als afsluiting wordt een drie-gangen menu aangeboden wat zal bestaan uit Brabantse streekgerechten.
Thebe Goirle: Alle cliënten krijgen een knapzakje met kleine verpakkingen van regionale producten met een begeleidend schrijven over de Week van de Smaak.
Vitalis WoonZorg Groep – Wilgenhof Eindhoven: Met een diversiteit aan smaakvolle activiteiten waaronder een markt met gerechten van vroeger, wordt gedurende de gehele Week van de Smaak, elke dag aandacht geschonken aan lekker eten in een prettige ambiance.
Zonnehuizen – Bronlaak Oploo: Naast het dagelijks bereiden van een biologisch dynamische maaltijd wordt op 23 september een speciale avondactiviteit georganiseerd met een trio van biologische stamppotten.
Zorgcentrum de Wietel Panningen: Menu van Vergeten Groenten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels