nieuws

Thebe serveert oud voedsel

Eten & Drinken

In verpleeghuis Sint Elisabeth in Goirle, een locatie van zorgorganisatie Thebe, hebben dementerende bewoners lange tijd voedsel te eten gekregen dat over de houdbaarheidsdatum was. Nadat een dochter van een bewoner hierover aan de bel trok, heeft het verpleeghuis de misstanden bevestigd en maatregelen toegezegd.

Thebe serveert oud voedsel

“Ik ben meerdere malen spullen tegengekomen van vorig jaar. Zelfs eieren uit 2009″, zegt Monique van Loon in De Telegraaf. “Telkens als ik mijn dementerende moeder opzocht, liep ik er weer tegenaan. Kasten vol oud voedsel, van pindakaas tot jam. Ik heb het steeds gemeld, maar werd met een kluitje in het riet gestuurd. Op een bepaald moment verboden verpleegkundigen mij in de kasten en de koelkast te komen. Maar in totaal had ik al vier vuilniszakken met over-datumproducten weggehaald.”

Volgens Wilma Claassen van Sint Elisabeth zijn de protocollen niet voldoende nageleefd. Er zijn maatregelen getroffen, zoals extra controle en het stickeren van de producten om deze misstanden in de toekomst te voorkomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels