nieuws

Care Culinair: samenwerking tussen bestuur en praktijk

Eten & Drinken

Een samenwerking tot stand brengen tussen de bestuurlijke organen van zorginstellingen en de facilitaire praktijk. Dat is het doel van Care Culinair, een nieuw initiatief van Cuisine Détachée. Het bedrijf wil zorginstellingen voorzien van een integraal voedingsmanagementsysteem.

Care Culinair: samenwerking tussen bestuur en praktijk

Het project ging onlangs officieel van start met een seminar over verantwoord keukenmanagement in de zorg. De hotelschool Maastricht presenteerde hier de uitkomsten van een onderzoek naar voeding in zorginstellingen.

Ook vertelde kok Pascal Jalhaij over zijn ervaringen wat betreft het omgaan met personeel in de keuken en gaf professor Beatrice van der Heijden een wetenschappelijke toelichting over het omgaan met personeel in tijden van economische schaarste.

“Met de hulp van deze inspirators uit de praktijk willen we onze kennis toepassen bij zorginstellingen. Instellingen zijn onderhevig aan interne veranderingsstructuren, bezuinigingen en vernieuwingen. Dat zorgt voor veel onrust”, zegt Marc Duijzer van Care Culinair.

Lees het hele artikel in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die morgen verschijnt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels