nieuws

Catering wil meer inzicht in voedselverspilling

Eten & Drinken

Wageningen Universiteit is een onderzoek gestart naar de voedselverspilling bij contractcateraars. Alle leden van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties nemen deel aan het onderzoek.

Catering wil meer inzicht in voedselverspilling
afval appel biodegradable bladeren compost composting decomposing ruit gft-afval geur groen groentenhergebruik hoop huisvuil organisch plantaardig recycleer recycling rotting schimmel sinaasappel stapel stank verrotting voedsel vruchten vuilnis

Per jaar gooit de Nederlandse consument gemiddeld 20 procent van het gekochte voedsel weg. Hoe groot het aandeel van de cateringsector hierin is en wat de oorzaken van de verspilling zijn, is nog niet duidelijk.

De universiteit heeft in eerste instantie de verspilling per productgroep onderzocht en daarna de oorzaken in kaart gebracht. Op termijn gaan de onderzoekers oplossingen aandragen om het verlies tegen te gaan. De oplossingen worden met de hele branche gedeeld, zodat alle bedrijven kunnen profiteren.

De resultaten zullen binnenkort gepresenteerd worden door brancheorganisatie Veneca en wetenschapper Han Soethoudt van Wageningen UR.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels