nieuws

‘Geld besparen door gebruik van convenience’

Eten & Drinken

Convenience leveranciers adverteren met de belofte dat instellingen geld kunnen besparken door hun maaltijden convenience in te kopen in plaats van zelf te koken. Een aantrekkelijk vooruitzicht in tijden van bezuinigingen en krimpende budgetten. Maar hoeveel goedkoper is gebruikmaken van convenience nu eigenlijk?

‘Geld besparen door gebruik van convenience’

En hoe zit het met investeringen, bijvoorbeeld in regenereerapparatuur en een extra koeling? Vallen die ook goedkoper uit? Gastvrije Zorg vraagt vier leveranciers naar de harde cijfers.

“Het grootste verschil tussen zelf koken en kopen is dat de kosten bij TasteToo convenience maaltijden vooraf exact bekend zijn en meestal voor een bepaalde periode vaststaan”, stelt Jolande Snelders, sales manager bij Multifood, dat met het concept TasteToo koelverse maaltijden op een luxe disposable bord levert. “Bij zelf koken is de integrale kostprijs voor de helft of meer afhankelijk van variabele kosten. Die kunnen meevallen, maar ook heel erg tegenvallen.”

Gemiddeld genomen is een TasteToo-maaltijd altijd goedkoper dan de correct berekende integrale kostprijs van een maaltijd die in de eigen instellingskeuken bereid is, zegt Snelders.

Lees het hele artikel in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die op 14 oktober verschijnt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels