nieuws

Topkok actief in voedingsonderzoek

Eten & Drinken

In de regio Utrecht vindt vanaf oktober 2011 een voedingsonderzoek bij mensen met het metabool syndroom plaats. Deelnemers krijgen twee weken lang gezond eten, bereid door topkok Eric van Veluwen. Met dit initiatief wil het Louis Bolk Instituut onderzoeken of gezond eten een gezondheidsbevorderend effect heeft op welvaartsklachten.

Topkok actief in voedingsonderzoek

Deelnemers aan het onderzoek krijgen twee weken lang gratis gezonde maaltijden en snacks thuisbezorgd. Ze worden daarbij begeleid door artsen en diëtisten.

“Samen met een diëtiste heb ik het menu samengesteld met mooie seizoensproducten als paddenstoelen, noten, pompoen, peer en appel”, aldus topkok van Veluwen.

Het voedingsonderzoek is speciaal bedoeld voor mensen met kenmerken van het metabool syndroom. Daarbij hebben mensen een combinatie van klachten, zoals een verhoogde bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, overgewicht of een verstoord bloedsuiker.

Mocht u belangstelling hebben om deel te nemen aan het onderzoek, neem dan contact op met het Louis Blok Instituut via info@louisbolk.nl U krijgt dan verdere informatie thuisgestuurd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels