nieuws

Voedingslogistiek in UMC St. Radboud

Eten & Drinken

Tegelijk met de ingebruikname van een nieuw patiëntengebouw stapt het UMC St. Radboud dit najaar over op CuliCart Hospitality. In de nieuwbouw krijgt elke afdeling een eigen keuken en iedere patiënt een terminal aan bed waarmee hij zijn eigen menu kan samenstellen.

Voedingslogistiek in UMC St. Radboud

Operationeel manager Centrale Patiënten Keuken Jaap Buis en Sandra van Elk, stafmedewerker Patiëntenservices, zijn nauw betrokken bij de overstap naar CuliCart Hospitality.

De nieuwe werkwijze past in de gastvrijheidsvisie van het Nijmeegse ziekenhuis. De vrijheid van de patiënt, met name de keuzevrijheid, staat in dit systeem van Pink Roccade Healthcare voorop. Dankzij het nieuwe systeem kan de patiënt straks zijn eigen menu samenstellen en ook nog eens zelf, tussen half vijf ’s middags en zeven uur ’s avonds, het moment bepalen waarop hij wil eten.

“Hoewel het niet in het hele ziekenhuis hetzelfde zal zijn”, nuanceert Buis. “In de oudbouw heeft niet iedere afdeling een eigen keuken, zoals straks in de nieuwbouw. Er is daar een centrale keuken. Wel komen er nieuwe regenereerwagens, waardoor we een beter eindproduct kunnen leveren. Maar in de nieuwbouw kan de patiënt inderdaad om vier uur kiezen wat hij dezelfde avond wil eten.”

Lees het hele artikel in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die op 14 oktober verschijnt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels