nieuws

De finale van het feestdiner

Eten & Drinken

Met de feestdagen in aantocht introduceren dessertleveranciers weer verschillende producten waarmee zorginstellingen het diner voor hun patiënten en bewoners een feestelijke afsluiting kunnen geven. Het hele jaar leggen instellingen geld opzij om daar in december iets extra’s aan te kunnen uitgeven. Ondertussen kampen leveranciers met de steeds hoger wordende prijzen van zuivel en andere basisgrondstoffen voor het toetje.

De finale van het feestdiner

Boermarke heeft recent twee nieuwe Hollandse toetjes geïntroduceerd met een topcup: een vanillevla met topcup Bitterkoekjes en een caramelyoghurt met topcup Stroopwafelstukjes. “Dit zijn smaken die goed bij de winter passen, maar eigenlijk het hele jaar door kunnen”, zegt marketingmanager Susan Koelen.

FrieslandCampina introduceert voor de naderende winter een nieuwe seizoensvla: een wintervla met bitterkoekjes en boerenjongens, vertelt Channel Marketeer Irene van Echtelt-Heere. “Ook hebben we altijd een tijdelijke topper en dat is voor de komende tijd een Campina Feestvla met stroopwafel.”

Patisserie Unique, waarbinnen 25 banketbakkerijen verenigd zijn, heeft dit jaar meer vraag naar specifieke producten voor de feestdagen gekregen dan in andere jaren, vertelt Huib van Leeuwen. “Waar wij in het verleden drie of vier producten aanboden voor het kerstdessert, hebben wij nu acht verschillende mogelijkheden.” Daaronder zijn bijvoorbeeld speciale Kerst Petit Fours, lekkere bolgebakjes in de kleuren groen en rood, en vrolijke minidesserts met de namen Viènna Noël, December Petit Fours en Mini Sweets. Ook zijn slagroom- en cappuccinotruffels van de partij.

Zuivelhoeve presenteert vijf feestelijke desserts voor kerst en oud en nieuw. “Daarvoor hebben wij een crème brulee bavarois, een chocoladebavarois onderlegd met kersen, een appel-kaneelbavarois met echte stukjes appel, een amarenenbavarois met kersensaus en een proseccobavarois, allemaal ‘onmeunig lekkere’ producten voor de jaarwisseling”, vertelt Harald ten Thij van Zuivelhoeve.

Arla Foods, fabrikant van dagverse zuivelproducten, voegde recent twee nieuwe friszoete pappen aan het Friesche Vlag-assortiment toe in smaken die goed bij de winter passen. “We hebben een rijstepap met appel en kaneel en een griesmeelpap met bosvruchten geïntroduceerd”, zegt Key Account manager institutioneel Andries Steenhuisen.

Lees het hele artikel in de foodspecial van de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die op 18 november verschijnt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels