nieuws

Nieuwe methode tegen voedselverspilling

Eten & Drinken

Jaarlijks gooien we in Nederland met z´n allen 9,4 miljoen voedsel weg. Om deze verkwisting te helpen terugdringen is Verspilling in Beeld ontwikkeld. Dit is een methode die zichtbaar maakt waar in de hele voedselketen verspilling plaatsvindt, wat de oorzaken zijn en welke maatregelen genomen kunnen worden om tot verbeteringen te komen.

Nieuwe methode tegen voedselverspilling

Verspilling in Beeld is een initiatief van ontwikkelmaatschappij Agro & Co Brabant. De methodiek is een optimalisatie van bestaande verbetertechieken.

”Daarmee is de methodiek vooral bruikbaar als hulpmiddel voor kleine en middelgrote bedrijven‟, stelt Ed Hendriks, namens Agro & Co opsteller van Verspilling in Beeld. ”De in het bedrijfsleven bekende modellen zijn zo grootschalig dat het voor een doorsnee voedselverwerker ondoenlijk is zich aan de richtlijnen te houden. Het middel schiet daarmee zijn doel voorbij.‟

Het onnodige verlies aan voedsel krijgt  – mede door de aanhoudende groei van de wereldbevolking – steeds meer aandacht.

Gerda Verburg, de ambassadeur voor Nederland bij de FAO, neemt maandag 7 november het eerste exemplaar van Verspilling in Beeld in ontvangst. Zij krijgt de handleiding overhandigd tijdens het Beter Eten 2011 Congres, dat die dag in Den Bosch wordt gehouden. Voedselverspilling is een van de hoofdthema’s van het congres, dat wordt afgesloten met een No Waste Diner, een driegangenmaaltijd bereid met producten die normaal gesproken zouden zijn weggegooid.

Deelnemers krijgen tijdens het Beter Eten Congres 2011 het rapport Verspilling in Beeld uitgereikt. Het rapport is ook op te vragen via info@agro-brabant.nl.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels