nieuws

No Waste Award voor maaltijdconcept MMC

Eten & Drinken

DMC Maaltijden heeft in samenwerking met het Máxima Medisch Centrum, Kruidenier Food Services en Total Catering de No Waste Award gewonnen. De No Waste Award werd 7 november tijdens het Beter Eten Congres uitgereikt. DMC Maaltijden en haar partners bewezen met de pilot maaltijdservice à la carte voedselverspilling terug te kunnen dringen van 40 naar 2 procent.

No Waste Award voor maaltijdconcept MMC

Voeding wordt op basis van dit concept op een andere wijze bereid en op een andere manier verstrekt, waarbij ook wordt gedacht aan regeneratietechnieken. Klanten kunnen op het laatste moment nog kiezen tussen verschillende gerechten en portiehoeveelheden.

De jury was zeer te spreken over de aandacht voor ‘lekker eten’ en de gezondheidswinst. “Het idee heeft een schaalvergrotende potentie en vervult een voorbeeldfunctie, ook omdat het concept al enige tijd is beproefd. Bovendien onderscheidt het zich van de andere twee genomineerden door een intensieve samenwerking met andere partijen”, aldus het juryrapport. De twee andere genomineerden waren Scelta Mushroom en Sonneveld.

De No Waste Award is uitgereikt aan de persoon of organisatie die op de meest innovatieve manier samenwerkt tegen voedselverspilling. De award werd uitgereikt door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, namens het No Waste Network.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels