nieuws

‘In de gezondheidszorg wordt te zout gegeten’

Eten & Drinken

Mensen die beroepshalve zijn betrokken bij de gezondheidszorg, eten in hun bedrijfskantines veel te zout. Dat concluderen onderzoekers van het Amsterdamse AMC-ziekenhuis.

‘In de gezondheidszorg wordt te zout gegeten’

De onderzoekers namen de kantines onder de loep van acht universiteitsziekenhuizen, acht algemene ziekenhuizen, de Gezondheidsraad, het ministerie van Volksgezondheid en de Voedsel- en Warenautoriteit.

De wetenschappers schatten dat mensen die bij de lunch al te zout eten, over de hele dag meer dan 15 gram zout binnenkrijgen. Ze hebben daarmee 20 tot 30 procent meer kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten dan mensen die zich wel houden aan de norm van maximaal 6 gram zout per dag.

De onderzoekers wijzen erop dat het hier gaat om de mensen die zelf betrokken zijn bij het opstellen van de adviezen over zoutgebruik.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels