nieuws

Warme maaltijd naar de avond in academisch ziekenhuis Maastricht

Eten & Drinken

Patiënten in het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) krijgen voortaan ‘s avonds de warme maaltijd geserveerd. Deze verandering is ingesteld na het in gebruik nemen van de nieuwe, ontkoppelde keuken. De wijziging past beter bij de eetgewoontes van de meeste patiënten. Bovendien lopen patiënten nu niet langer hun warme maaltijd mis omdat ze voor onderzoek of therapie niet op hun kamer zijn.

Warme maaltijd naar de avond in academisch ziekenhuis Maastricht

De nieuwe keuken is een onderdeel van enkele veranderingen op facilitair vlak in het Maastrichtse ziekenhuis. Volgens Arie de Jong, procesmanager Catering van het Facilitair Bedrijf,  kunnen de patiënten voortaan ‘s ochtends bepalen wat ze ‘s avonds willen eten. In het ontkoppelde systeem kan worden gekookt op momenten dat het het ziekenhuis goed uitkomt. De Jong: “Deze verandering is mede mogelijk doordat we tegenwoordig meer gebruik kunnen maken van halffabrikaten, die kwalitatief de laatste jaren een flinke groei hebben gekend. Bovendien hebben we de keuken twee keer ontkoppeld. Op de eerste plaats in het kookproces voor de patiënt, maar we zijn nu ook  de patiëntenkeuken los aan het maken van de keuken van het personeel. Die komt in het personeelsrestaurant.” Op de plek van de oude keuken komt het nieuwe personeelsrestaurant dat deze zomer wordt geopend. Zaterdag 12 februari kan een kijkje worden genomen in de nieuwe, ultramoderne keuken tijdens de open dag.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels