nieuws

Vijfde Week van de Smaak

Eten & Drinken

Van 1 tot en met 9 oktober 2011 viert Nederland voor de vijfde maal de Week van de Smaak. Pijlers onder het evenement zijn de Hoofdstad van de Smaak, de verkiezing Helden van de Smaak, de Mooie Maaltijd en de grote hoeveelheid aan kleine en grote smaakevenementen die door enthousiaste organisaties en bedrijven door het hele land worden georganiseerd.

Vijfde Week van de Smaak

De Week van de Smaak wordt georganiseerd door de zelfstandige Stichting Week van de Smaak. Het bestuur wordt gevormd door Eurotoques, Slow Food Nederland, Stichting Vriendelijke Keukens en Streekeigen Producten Nederland. Alle ontwikkelingen rond de de Week van de Smaak zijn te volgen op de website weekvandesmaak.nl.

Groningen
De Hoofdstad van de Smaak is een bijzonder onderdeel van de Week van de Smaak, en trekt jaarlijks veel extra publiciteit. De uitverkiezing tot Hoofdstad van de Smaak brengt partijen bij elkaar en nodigt uit tot nieuwe vormen van samenwerking, tussen ondernemers onderling, tussen producenten en consumenten en tussen de overheden en de burgers. Dit jaar is de stad Groningen uitverkoren als hoofdstad van de smaak.

Helden van de Smaak
De verkiezing van Helden van de Smaak is een ander onderdeel van het programma. Aan de hand van een jaarlijks wisselend thema worden ´smaakmakers´ in de schijnwerpers gezet die hun sporen hebben verdiend in de productie, verwerking of als ‘ambassadeur’ van ambachtelijke, natuurzuivere en streekgebonden producten. Een Held van de Smaak is een voorloper binnen haar of zijn vakgebied, een pionier in haar of zijn branche.

Mooie Maaltijd
Doel van het onderdeel Mooie Maaltijd is om zorginstellingen en ziekenhuizen een goede aanleiding te geven om iets bijzonders van hun maaltijden te maken, door ze te bereiden met verse, regionale en biologische ingrediënten en bij voorkeur op ambachtelijke wijze.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels