nieuws

Voedingsadvies op maat

Eten & Drinken

Hoewel ieder mens anders is, krijgen we allemaal hetzelfde advies voor gezonde voeding: niet te veel verzadigd vet en voldoende vis, groenten en fruit. Dat kan anders, vindt hoogleraar nutrigenomics Michael Müller van de Wageningen University. Hij pleit ervoor om naar de genen van mensen te kijken en op basis daarvan een voedingsadvies op maat te geven.

Voedingsadvies op maat

Dit bericht Skipr.nl. Prof. Müller is een van de sprekers op een symposium over gezonde voeding aan de Wageningen University op woensdag 9 maart. “Uit bloed, urine en poep kan je veel informatie halen. Door bijvoorbeeld een poepmonster te bestuderen, kan je zien wat voor bacteriën erin zitten. Op basis daarvan kan je mensen een drankje laten slikken om de balans te herstellen tussen goede en slechte bacteriën. Dat is vooral voor mensen die aanleg hebben om te dik te worden of om diabetes te krijgen erg handig”, aldus Müller.

Profiel
Over een paar jaar is het mogelijk om van iedereen die dat wil een genetisch profiel te maken. Dat is niet goedkoop, maar volgens Müller kan ermee worden voorkomen dat mensen chronisch ziek worden en zo kan veel geld bespaard worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels