nieuws

Gelderse Vallei lanceert online voedingsmodule

Eten & Drinken

Ziekenhuis De Gelderse Vallei heeft een online voedingsmodule gelanceerd . Via een persoonlijk gezondheidsdossier kunnen patiënten van het voedingsziekenhuis richtlijnen over gezonde voeding, overgewicht en ondervoeding raadplegen.

Gelderse Vallei lanceert online voedingsmodule

Op de website  kunnen patiënten een voedingsdagboek bijhouden en hun eigen voedingspatroon controleren. Ziekenhuis Gelderse Vallei lanceert de nieuwe voedingsmodule vanwege de ambitie om gezondheidswinst door voeding voor patiënten te realiseren.

Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt nauw samen met de Wageningen Universiteit in onderzoek en toepassing van kennis op het gebied van voeding en ziekte. Daarom lanceert het ziekenhuis een nieuwe voedingsmodule. Deze voedingsmodule is onderdeel van het persoonlijk gezondheidsdossier Patiënt1.
Het voedingsziekenhuis wil graag kennis over juiste voeding bij ziekte ter beschikking stellen. Het nieuwe persoonlijk gezondheidsdossier Patiënt1 biedt daar een uitstekend platform voor. Deze win-winsituatie heeft in de afgelopen maanden geleid tot samenwerking tussen de twee organisaties, met de lancering van de voedingsmodule als resultaat.

In de komende tijd wil het voedingsziekenhuis voedingsmodules ontwikkelen die passen bij bepaalde aandoeningen of ziekten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels