nieuws

Nederlanders bezorgd over veiligheid eten

Eten & Drinken

De uitbraken van EHEC en ESBL hebben bij dertig procent van de Nederlanders geleid tot extra zorgen over de veiligheid van ons eten. Dit blijkt uit nieuw onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum onder ruim 2000 Nederlanders.

Nederlanders bezorgd over veiligheid eten

Met name vrouwen en 55-plussers maken zich meer zorgen over de veiligheid van voedsel. Ook gaan deze twee groepen nu anders met de bereiding van eten om. Groenten worden beter gewassen, er wordt meer op hygiëne gelet en de handen worden vaker gewassen, aldus het Voedingscentrum.

Hoewel 79% van de ondervraagden zegt de handen te wassen voor het bereiden van eten, het onderzoek ‘Voedselveiligheid’ laat zien dat veel Nederlanders eigenlijk niet weten hoe ze zelf de kans op voedselvergiftiging kunnen verkleinen.
Zo eet 10% van de ondervraagden wel eens een bederfelijk product na de TGT-datum. Maar liefst 25% van de respondenten geeft aan dat ze niet altijd het keukengerei wassen of verwisselen tussen de bereiding van rauw en bereid voedsel. ZIj nemen daarmee het risico op een voedselvergiftiging en lijken hun eigen rol te onderschatten bij het voorkomen van een dergelijk, vermijdbaar risico.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels