nieuws

UMC Utrecht gaat voor duurzaam

Eten & Drinken

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht maakt serieus werk van haar duurzaamheidsbeleid. De bedrijfsprocessen worden kritisch bekeken, zoals inkoop, afvalstromen en energie- en waterverbruik. Het cluster Voeding speelt daarin een voorname rol, met begin september onder andere een No Waste Dinner en een duurzaamheidsmarkt.

UMC Utrecht gaat voor duurzaam

Samen met de Universiteit Utrecht wil het ziekenhuis een voorname rol in de regio spelen op het gebied van duurzaamheid. “Als cluster voeding willen we dit streven goed vormgeven”, vertelt Leonie Braskamp, afdelingsmanager restaurants en banqueting van het UMC Utrecht. “We duiken momenteel in de procesketen, om te bepalen wat we verwachten van leveranciers en hoe we de inkoop kunnen verbeteren.”

Minder verspilling
Het UMC Utrecht maakt het duurzaamheidsbeleid binnenkort ook concreet. Zo is er op 1 september een No Waste Dinner. Koks leren koken met minder verspilling. Ze hebben daartoe ook al workshops gehad.

Op 7 en 8 september richt het ziekenhuis bij het restaurant een markt in, waar leveranciers hun duurzame producten presenteren. Ook zijn diverse afdelingen vertegenwoordigd die raakvlakken hebben met het initiatief. Straatmuzikanten moeten mensen triggeren om een kijkje te komen nemen op de duurzaamheidsmarkt.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels