nieuws

‘Betere samenwerking cateraars en ziekenhuizen’

Eten & Drinken

Cateraars en ziekenhuizen kunnen hun samenwerking flink uitbreiden. Op meerdere gebieden liggen er grote mogelijkheden. Dat concludeert Dennis Oemar Said van Kanters Horeca advies na zijn onderzoek naar de maaltijdvoorziening in ziekenhuizen.

‘Betere samenwerking cateraars en ziekenhuizen’

Uit het onderzoek blijkt dat restaurants voor het personeel in ziekenhuis grotendeels in eigen beheer worden gehouden. Slechts 13 procent van de ziekenhuizen werkt samen met een cateraar.

Publiekrestaurants worden vaker uitbesteed aan een cateraar; in bijna de helft van de onderzochte ziekenhuizen gebeurt dit. Met name Vermaat en Albron worden genoemd als cateraars. Sodexo, Albron, Vermaat Catering, Compass Group Nederland en Avenance zijn de grootste cateraars in ziekenhuizen.

De helft van de ondervraagde ziekenhuizen heeft verbouwingsplannen. Volgens Oemar Said van Kanters Horeca advies biedt dit perspectief voor het verbeteren van de gastvrijheidsbeleving van patiënten. ‘Eveneens kan met schaalvergroting in de keuken kostenefficiëntie bereikt worden,’ aldus de adviseur.

Hij ziet kansen voor cateraars en ziekenhuizen om meer samen te werken. ‘Met name op het gebied van de bedrijfscatering liggen er grote kansen. Bovendien kunnen de meeste ziekenhuizen de patiëntenvoeding combineren met de bedrijfs- en publiekscatering.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels