nieuws

Flevoziekenhuis start nieuw voedingsconcept

Eten & Drinken

In het Flevoziekenhuis kunnen patiënten binnenkort zelf een maaltijd kiezen in een afdelingsrestaurant of via Meals on Wheels. Het nieuwe voedingsconcept start half november.

Flevoziekenhuis start nieuw voedingsconcept

Bij het nieuwe voedingsconcept kan de patiënt kiezen wat hij of zij wil eten, wanneer, waar en met wie. “We willen dat patiënten hun leefpatroon kunnen doorzetten wanneer ze in dit ziekenhuis liggen”, aldus Stef Reimer, hoofd Food & Beverage bij het ziekenhuis.

In de toekomst wil het ziekenhuis ook gaan werken met webportals. Dat houdt bijvoorbeeld in dat de echtgenoot van een patiënte die in het ziekenhuis ligt, vanuit huis al eten kan bestellen voor die avond.

Voor de invoering van het nieuwe concept verandert de informatiebehoefte binnen de organisatie. Momenteel wordt er gewerkt met een centraal gestuurd concept: vanuit de keuken. Dat moet omgezet worden naar een decentraal gestuurd concept: vanaf de afdeling of de patiënt.

In totaal zal het Flevoziekenhuis negen afdelingsrestaurants bouwen. Elk restaurant wordt afgestemd op de doelgroep van die specifieke afdeling.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels