nieuws

Foodservice blijft onder druk staan

Eten & Drinken

De bestedingen in de Nederlandse foodservicemarkt blijven door de economische crisis stevig onder druk staan. Vooral de klassieke horeca en de bedrijfscatering merken de gevolgen van de recessie. Dat concludeert Foodservice Instituut Nederland in de Beleidsmonitor 2012.

Foodservice blijft onder druk staan

De verwachting is dat het aandeel van foodservice in de totale foodmarkt verder daalt. Uit de cijfers en analyses van het instituut blijkt dat zowel de bezoekfrequentie als de gemiddelde besteding in foodservice afneemt.

Het wankele consumentenvertrouwen en de daling van het besteedbare inkomen dragen daar flink aan bij. Mensen willen vaker in huiselijke kring, met familie of vrienden, eten. Daarom kiezen ze steeds meer voor een scherpere prijs-waarde verhouding. Lekker, gezond en betaalbaar eten is de trend.

Bedrijfsrestaurants hebben ook last van lagere bestedingen. Werknemers nemen hun lunch steeds vaker van huis mee. In zorginstellingen merken cateraars en voedingsdiensten de gevolgen van de bezuinigingen op de zorg. Anderzijds kunnen ze door a la carte diensten, waar bewoners en patiënten extra geld voor betalen, meer omzet creëren. Uit het onderzoek blijkt ook dat de catering in duurzaamheid voorop loopt op de horeca.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels